Jocul mortii!

O televiziune franceza a realizat un show in care unui concurent i s-au administrat socuri electrice din ce in ce mai puternice, scrie Evz. Aproape 80 de persoane trebuiau sa administreze socuri electrice unui alt concurent de fiecare data cand acesta gresea. Invitaţii la spectacol nu stiau, insa, ca concurentul electrocutat era, de fapt, un actor. Doar 16 din cei 80 de participanti s-au oprit din electrocutat in momentul in care actorul tipa ca din gura de sarpe.

Ideea e ca, de drajul show-lui suntem in stare sa si ucidem. Cum e posibil ca un om normal la cap sa “electrocuteze” CONSTIENT pe altcineva doar de dragul faptului ca «E LA TV?» Probabil ca in oamenii aia exista de mult un instinct criminal. Se spune ca viata participantilor la aceasta emisiune s-a schimbat! Probabil ca de acum au inceput sa ucida :D.

Apropo de asta, am vazut de curand un film (evident ca nu-mi amintesc cum se numea J) in care un psihopat ucidea in direct pe un site. Cu cat intrau mai multi vizitatori pe site-ul respectiv cu atat efectul otravei sau acidului sulfuric isi facea mai repede efectul. Si, incredibil, se ajunsese la 12 milioane de vizitatoti online. Multi nebuni, multi!

2 Responses

  1. Ideea acestui show este luata dintr-un film frantuzesc, “I…comme Icare”. In acel film se faceau experimante de obedienta fata de autoritati, o idee luata, la randul ei, dintr-un experiment stiintific al lui Stanley Milgram, din 1963 facut la Yale University. Deci, nimic nou si nu are legatura cu nevoia de violenta a oamenilor ci cu dorinta de a fi pe plac celui/celor care le comanda sa faca asta. Adica, oamenii nu constientizeaza ca fac rau unui semen al lor, ci vor doar sa-si faca treaba pentru care au fost angajati, in acest caz sa-l pedepseaca pe cel ce gresea raspunsurile. Pe asta se bazeaza de fapt “societatea moderna” in care traim. O zi frumoasa!

    • Poate fi si ideea de obedienta! Poate fi orice…!
      Dar, daca nu constientizau ca fac rau unei alte persoane, inseamna ca oamenii aia nu gandeau.
      Consider ca nimic, dar absolut nimic, nu poate justifica violenta asupra unui semen de-al tau.

Leave a comment